/ Door

    Een feest voor het oog; de trenchcoat!

    De trend van trenchcoats heeft al een behoorlijke geschiedenis op haar naam staan en blijft opduiken in modeland. Niet gek, want de trenchcoat voor dames blijft je verrassen! Een klassieke jas die je in een mum van tijd stijlvol door de straten laat flaneren. De authentieke pasvorm benadrukt je vrouwelijkheid middels de riem met gesp rond je middel en kan zowel casual als zakelijk gedragen worden. Een feest voor het oog en koop je jouw trenchcoat via Kledingkopen.nl, ook nog eens een feest voor je portemonnee!Image titleHet klinkt misschien gek, maar de trenchcoats vinden hun oorsprong in de militaire wereld. Deze jassen werden gebruikt als regenjassen en waren gemaakt van leer, gabardine of popeline. Mega handig, tijdens de heftige strijd, waren de vele zakken en daarnaast hielden de trenchcoats de heren lekker warm. Na de gestreden strijd werden de trenchcoats mee naar huis genomen en kreeg deze grote bekendheid in Groot-Brittannië. De trend verspreiden zich en zo werd de trenchcoat een waar mode item. Nu, vele jaren later, zijn er verschillende modellen en materialen te ontdekken in ons assortiment.

    De klassieke trenchcoat

    Indien je denkt aan een trenchcoat, denk je waarschijnlijk gelijk aan het Inspector Gadget model. Een klassieke trenchcoat welke tot halverwege je dijbeen valt, is voorzien van twee rijen knopen aan de voorzijde en een opstaande kraag heeft. Dit is bij uitstek de ideale jas om te dragen boven een zakelijke jurk, kokerrok en blouse of pantalon.

    [producten1]

    De lange trenchcoat

    De lange trenchcoat zien wij tegenwoordig ook veel. Dit model valt tot op of over de knie en heeft qua uiterlijke kenmerken dezelfde look als de klassieke trenchcoat, echter wordt deze variant meer gedragen bij casual gelegenheden. De lange trenchcoat staat leuk in combinatie met een boyfriend jeans, lage sneakers en een gestreept shirt.

    [producten2]

    De korte trenchcoat

    Mocht het buiten net te koud zijn om in een t-shirtje op de fiets te stappen, dan biedt de korte trenchcoat de oplossing. Je neemt deze gemakkelijk mee en geeft je genoeg warmte op frisse dagen. Het leuke van trenchcoats is, dat naast de veel voorkomende kleur beige, ook andere kleuren verkrijgbaar. Een opvallende roze, chique rode of een fris groene variant? Bij elk outfit is er een passende korte trenchcoat online te shoppen.

    [producten3]Niet gevonden wat je zocht? Bekijk snel ons volledige assortiment dames trenchcoats!


    1 reactie op dit artikel
    • Chantal Nes -
      Ik draag nog altijd een trenchcoat van meer dan 10 jaar terug. Tijd voor een nieuwe! Thanks voor de tip